Recept
« Terug naar recepten
Heksenpotjes
PT20M
Heksenpotjes
Een heerlijk heksenpotjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heksenpotjes te bereiden
De champignons schoonmaken en fijnhakken. De gepelde sjalotjes fijnsnijden. De sjalotjes in wat boter stoven tot ze glazig zijn, de gehakte champignons toevoegen, kruiden met peper en zout en alles al roerend goed laten doorstoven tot al het vocht is verdampt.
Het champignon-sjalotmengsel verdelen over vier individuele, ovenvaste schaaltjes en bestrooien met wat gemalen kaas.
De visblokjes gedurende 3 minuten pocheren in de visfumet, ze met een schuimspaan uit de pan halen en verdelen over de schaaltjes.
De boter smelten en de bloem eronder mengen, anderhalve dl pocheervocht en anderhalve dl room toevoegen, tot de helft inkoken en over de visblokjes gieten.
De shii-takes, de hoornen des overvloeds en de cantharellen met een borsteltje schoonmaken en ze onversneden in een koekenpan bakken in hete boter (die u eerst hebt geklaard). De paddestoelen in het midden op de vis schikken en alles bestrooien met de rest van de gemalen kaas.
De schaaltjes ongeveer vijf minuten in een voorverwarmde oven van 170°C zetten (de kaas moet goed doorsmelten, maar mag niet gratineren).
Het champignon-sjalotmengsel verdelen over vier individuele, ovenvaste schaaltjes en bestrooien met wat gemalen kaas.
De visblokjes gedurende 3 minuten pocheren in de visfumet, ze met een schuimspaan uit de pan halen en verdelen over de schaaltjes.
De boter smelten en de bloem eronder mengen, anderhalve dl pocheervocht en anderhalve dl room toevoegen, tot de helft inkoken en over de visblokjes gieten.
De shii-takes, de hoornen des overvloeds en de cantharellen met een borsteltje schoonmaken en ze onversneden in een koekenpan bakken in hete boter (die u eerst hebt geklaard). De paddestoelen in het midden op de vis schikken en alles bestrooien met de rest van de gemalen kaas.
De schaaltjes ongeveer vijf minuten in een voorverwarmde oven van 170°C zetten (de kaas moet goed doorsmelten, maar mag niet gratineren).
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Guus van Baar zegt:
In november 2008 heb ik mijn (autobiografische) kookboek "De K o k e n d e Heks" uitgebracht - met als toverspreuk "Het leven is als een sausje. Je moet erin blijven roeren..."
Nu werk ik aan het vervolgdeel "De S t o m e n d e Heks" met als beoogde internationale simultaanuitgave "The S t e a m i n g Witch".
Voor "De S t o m e n d e Heks" werk ik nu aan het hoofdstuk "Heksen zwammen niet", waarin recepten komen met vleesvervangers. Omdat ik zelf geen held ben qua paddestoelen wordt dit een hoofdstuk met bijdragen van gastheksen.
Ik heb al enkele bijdragen, maar zoekend naar uitbreiding stuitte ik op jouw "Heksenpotjes". Vind jij het leuk als ik jouw recept opneem in "De S t o m e n d e Heks"? Zo ja, dan lijkt het me ook leuk om voor de introductietekst wat meer informatie over jouw achtergrond te hebben (zoals afkomst, woonplaats, evt. hobbies, maar in elk geval kook/heks-relevant).
Is dit een leuk idee?
Met Grimm-lachende groeten,
Guus van Baar
vampire-akito zegt: