Recept
« Terug naar recepten
Heldere bloemkoolsoep met kerrie en rijst
PT10M
Heldere bloemkoolsoep met kerrie en rijst
Deze vegetarische bloemkoolsoep maakte mijn moeder altijd als ze een restje gekookte bloemkool over had. Ik maak meestal een gladde bloemkoolsoep maar vond het weer eens leuk om de soep van min moeder te maken.
Een eetlepel rijst erbij om de soep wat meer te vullen. Echt lekker!
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heldere bloemkoolsoep met kerrie en rijst te bereiden
- Maak de bloemkoolroosjes wat kleiner (ik stamp ze iets fijner met de aardappelstamper).
- Breng de bloemkool aan de kook in plm. 1/2 liter groentebouillon of kippenbouillon.
- Voeg de rijst toe zodra de soep kookt en laat plm. 10 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.
- Is de soep te dik voeg dan nog wat bouillon toe.
- Maak de soep op maak met tabasco en kerriepoeder (eventueel in een kleine koekenpan met een klein beetje boter even laten geuren).
- Roer de gehakte peterselie door de soep.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Je kunt ook stukje rauwe bloemkool gebruiken, maar het koken duurt dan iets langer