Recept
« Terug naar recepten
Heldere bouillon met cantharellen
PT30M
Heldere bouillon met cantharellen
Een heerlijk heldere bouillon met cantharellen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heldere bouillon met cantharellen te bereiden
Was de cantharellen kort in een zeef.
Onder koud stromend water of borstel het vuil er met een champignonborsteltje af.
Snijd met een scherp mes een stukje van de onderkant af en schraap de steeltjes mooi blank.
Halveer de cantharellen en snijd ze in mooi gelijkmatige partjes.
Leg ze op een stukje keukenpapier, zodat ze goed kunnen drogen. Snijd de plakken ham in dunne reepjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten hierin zachtjes 2 minuten.
Voeg de cantharellen toe en bak ze in ± 5 minuten op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Breng de bouillon aan de kook en breng hem op smaak met peper en zout.
Verdeel de paddenstoelen en de reepjes ham over de soepkommen.
Schenk de bouillon erop en verdeel het bieslook erover.
Mag ook met warme toast met olie peper en zout uitgeserveerd worden.
Onder koud stromend water of borstel het vuil er met een champignonborsteltje af.
Snijd met een scherp mes een stukje van de onderkant af en schraap de steeltjes mooi blank.
Halveer de cantharellen en snijd ze in mooi gelijkmatige partjes.
Leg ze op een stukje keukenpapier, zodat ze goed kunnen drogen. Snijd de plakken ham in dunne reepjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten hierin zachtjes 2 minuten.
Voeg de cantharellen toe en bak ze in ± 5 minuten op een middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Breng de bouillon aan de kook en breng hem op smaak met peper en zout.
Verdeel de paddenstoelen en de reepjes ham over de soepkommen.
Schenk de bouillon erop en verdeel het bieslook erover.
Mag ook met warme toast met olie peper en zout uitgeserveerd worden.