Recept
« Terug naar recepten
Heldere bouillon met flensjes
PT60M
Heldere bouillon met flensjes
Een heerlijk heldere bouillon met flensjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heldere bouillon met flensjes te bereiden
De botten, soepvlees en afsnijdsels in de oven bruineren, ze daarna in een grote pan met een scheutje water leggen en alle groenten toevoegen.
Dit even laten zweten, daarna 3,5 liter water en de kruiden toevoegen en aan de kook brengen.
Dit alles 5-6 uur laten trekken.
Af laten koelen en daarna vet afscheppen en zeven.
Meng losgeslagen eiwit met het gehakt, de gewassen en fijngesneden prei en peterselieblaadjes en clarificeer hiermee de bouillon.
Laat de bouillon nu inkoken en breng op smaak met peper en zout.
De cantharellen 10 uur of langer in de Madeira marineren.
Daarna marinade zeven en naar smaak aan de bouillon toevoegen.
Bereid het beslag door alle ingredienten te mengen en bak hiervan dunne flensjes, rol ze op en wikkel ze in aluminiumfolie.
Leg de rolletjes in de diepvries.
Snijd kort voor het uitserveren e koude flensjes in plakjes en leg deze op de bodem van voorverwamde soepborden.
Schenk hierin de bouillon en garneer met fijngesneden peterselieblaadjes
Dit even laten zweten, daarna 3,5 liter water en de kruiden toevoegen en aan de kook brengen.
Dit alles 5-6 uur laten trekken.
Af laten koelen en daarna vet afscheppen en zeven.
Meng losgeslagen eiwit met het gehakt, de gewassen en fijngesneden prei en peterselieblaadjes en clarificeer hiermee de bouillon.
Laat de bouillon nu inkoken en breng op smaak met peper en zout.
De cantharellen 10 uur of langer in de Madeira marineren.
Daarna marinade zeven en naar smaak aan de bouillon toevoegen.
Bereid het beslag door alle ingredienten te mengen en bak hiervan dunne flensjes, rol ze op en wikkel ze in aluminiumfolie.
Leg de rolletjes in de diepvries.
Snijd kort voor het uitserveren e koude flensjes in plakjes en leg deze op de bodem van voorverwamde soepborden.
Schenk hierin de bouillon en garneer met fijngesneden peterselieblaadjes