KookJij

Heldere bouillon met flensjes

Een heerlijk heldere bouillon met flensjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heldere bouillon met flensjes te bereiden

De botten, soepvlees en afsnijdsels in de oven bruineren, ze daarna in een grote pan met een scheutje water leggen en alle groenten toevoegen.
Dit even laten zweten, daarna 3,5 liter water en de kruiden toevoegen en aan de kook brengen.
Dit alles 5-6 uur laten trekken.
Af laten koelen en daarna vet afscheppen en zeven.
Meng losgeslagen eiwit met het gehakt, de gewassen en fijngesneden prei en peterselieblaadjes en clarificeer hiermee de bouillon.
Laat de bouillon nu inkoken en breng op smaak met peper en zout.
De cantharellen 10 uur of langer in de Madeira marineren.
Daarna marinade zeven en naar smaak aan de bouillon toevoegen.
Bereid het beslag door alle ingredienten te mengen en bak hiervan dunne flensjes, rol ze op en wikkel ze in aluminiumfolie.
Leg de rolletjes in de diepvries.
Snijd kort voor het uitserveren e koude flensjes in plakjes en leg deze op de bodem van voorverwamde soepborden.
Schenk hierin de bouillon en garneer met fijngesneden peterselieblaadjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst