Recept
« Terug naar recepten
Heldere runderbouillon
PT60M
Heldere runderbouillon
Een heerlijk heldere runderbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heldere runderbouillon te bereiden
Was de groenten en het soepvlees goed met koud water.
Zet het soepvlees op met 1 liter water en iets zout.
Laat het even aan de kook komen en schuim het vuil eraf.
Voeg de groenten en kruiden toe en laat zo lang mogelijk trekken.
Laat de soep afkoelen en verwijder het vet.
Haal het vlees eruit en passeer de soep door een neteldoekse lap.
Maak de eieren aan de buitenkant schoon en scheidt het eiwit en dooiers.
Vermeng de eiwitten, eierschalen en de tartaar en giet alles in de koude bouillon.
Breng deze nu onder voortdurend roeren langzaam aan de kook.
Eiwit en schalen koeken nu samen en kunnen er eenvoudig afgeschept worden.
Passeer de soep nogmaals door een schone lap.
Breng op smaak.
Was de peterselie en verdeel in flinke toeven.
Snij de tomaatjes middendoor.
SERVEREN:
Leg in het midden van de borden een flinke toef peterselie.
Leg hierop het doormiddengesneden tomaatje.
Schenk de bouillon er aan tafel voorzichtig bij.
Zet het soepvlees op met 1 liter water en iets zout.
Laat het even aan de kook komen en schuim het vuil eraf.
Voeg de groenten en kruiden toe en laat zo lang mogelijk trekken.
Laat de soep afkoelen en verwijder het vet.
Haal het vlees eruit en passeer de soep door een neteldoekse lap.
Maak de eieren aan de buitenkant schoon en scheidt het eiwit en dooiers.
Vermeng de eiwitten, eierschalen en de tartaar en giet alles in de koude bouillon.
Breng deze nu onder voortdurend roeren langzaam aan de kook.
Eiwit en schalen koeken nu samen en kunnen er eenvoudig afgeschept worden.
Passeer de soep nogmaals door een schone lap.
Breng op smaak.
Was de peterselie en verdeel in flinke toeven.
Snij de tomaatjes middendoor.
SERVEREN:
Leg in het midden van de borden een flinke toef peterselie.
Leg hierop het doormiddengesneden tomaatje.
Schenk de bouillon er aan tafel voorzichtig bij.