Recept
« Terug naar recepten
heldere vissoep
PT70M
heldere vissoep
Een heerlijk heldere vissoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe heldere vissoep te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.Maak de visresten goed schoon en droog ze af.Maak de soepgroenten schoon en snijd die in grote stukken.Schil en snipper de uien.Maak de kruiden schoon en droog ze af.Doe de soepgroenten,de uien,de visresten en de kruiden in een römertopf.Voeg de wijn en 1 l water eraan toe.Voeg kruiden naar smaak toe.Sluit de römertopf en zet deze 50 min in de oven.Snijd de opgerolde stukken vis klein en verdeel ze over de voorverwarmde soepborden.Voeg per persoon 1 el gehakte kervel toe.Giet de gare visbouillon door een zeef en voeg peper en zout en kruiden naar smaak toe.Doe de soep in de soepborden en serveer warm.
feyenoordmama zegt:
is dat een gietijzeren pan met deksel?