KookJij

heldere vissoep

Een heerlijk heldere vissoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe heldere vissoep te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.Maak de visresten goed schoon en droog ze af.Maak de soepgroenten schoon en snijd die in grote stukken.Schil en snipper de uien.Maak de kruiden schoon en droog ze af.Doe de soepgroenten,de uien,de visresten en de kruiden in een römertopf.Voeg de wijn en 1 l water eraan toe.Voeg kruiden naar smaak toe.Sluit de römertopf en zet deze 50 min in de oven.Snijd de opgerolde stukken vis klein en verdeel ze over de voorverwarmde soepborden.Voeg per persoon 1 el gehakte kervel toe.Giet de gare visbouillon door een zeef en voeg peper en zout en kruiden naar smaak toe.Doe de soep in de soepborden en serveer warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
een ramertopf??
is dat een gietijzeren pan met deksel?