Recept
« Terug naar recepten
Hele kalkoen met kastanjes
PT200M
Hele kalkoen met kastanjes
Een heerlijk hele kalkoen met kastanjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kiprecepten
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hele kalkoen met kastanjes te bereiden
Zet de oven tijdig aan en bewaar de kalkoen in de koelkast.
Week het brood in de melk in de schaal.
Verwarm 30 g boter in de pan en roerbak hierin de uien.
Voeg de knoflook, het spek en de tijm toe.
Evenals de gehakte organen van de kalkoen met de kippenlever.
Roerbak dit ca. 3 minuten.
Snijd in die tijd de appelen in stukjes.
Voeg ze met de kastanjes toe aan de pan en meng dit.
Klop de losgeklopte eieren met de cognac er door heen.
Voeg ook het geweekte brood toe en meng dit goed.
Neem de kalkoen uit de koelkast.
Kruid de binnenzijde met zout en peper.
Vul de kalkoen helemaal op met het mengsel.
Gebruik keukentouw om de opening dicht te steken.
Bestrooi ook de buitenzijde met zout en peper.
Leg de kalkoen in de slede en voeg de overige boter toe.
Zet dit iets onder het midden in de warme oven.
Reken 150 minuten, keer regelmatig en bedruip zo nu en dan.
Voeg ev. scheutje droge witte wijn of water toe.
Check de gaarheid - prik erin - helder sap=gaar.
Laat de kalkoen altijd even rusten alvorens aan te snijden.
Verpak die in aluminiumfolie in de slede.
Giet het braadvocht voorzichtig terug in de braadpan.
Zeef het eventueel en laat dit even binden of inkoken.
Voeg er dan de stukjes boter aan toe en blijf roeren.
Week het brood in de melk in de schaal.
Verwarm 30 g boter in de pan en roerbak hierin de uien.
Voeg de knoflook, het spek en de tijm toe.
Evenals de gehakte organen van de kalkoen met de kippenlever.
Roerbak dit ca. 3 minuten.
Snijd in die tijd de appelen in stukjes.
Voeg ze met de kastanjes toe aan de pan en meng dit.
Klop de losgeklopte eieren met de cognac er door heen.
Voeg ook het geweekte brood toe en meng dit goed.
Neem de kalkoen uit de koelkast.
Kruid de binnenzijde met zout en peper.
Vul de kalkoen helemaal op met het mengsel.
Gebruik keukentouw om de opening dicht te steken.
Bestrooi ook de buitenzijde met zout en peper.
Leg de kalkoen in de slede en voeg de overige boter toe.
Zet dit iets onder het midden in de warme oven.
Reken 150 minuten, keer regelmatig en bedruip zo nu en dan.
Voeg ev. scheutje droge witte wijn of water toe.
Check de gaarheid - prik erin - helder sap=gaar.
Laat de kalkoen altijd even rusten alvorens aan te snijden.
Verpak die in aluminiumfolie in de slede.
Giet het braadvocht voorzichtig terug in de braadpan.
Zeef het eventueel en laat dit even binden of inkoken.
Voeg er dan de stukjes boter aan toe en blijf roeren.
Anna zegt: