De techniek om vlees of vis in een zoutkorst te bereiden is al heel oud.
Het grote voordeel is dat de sappen en geuren niet ontsnappen, omdat de
zoutkorst de ingredienten helemaal afsluit. Het is bovendien een slanke
bereidingswijze, omdat er geen extra vet wordt toegevoegd.
Grof zeezout is hierbij onmisbaar en samen met de toegevoegde eiwitten
vormt het als het ware een harde deksel. Gebruik geen fijn zeezout, dat
maakt het te bereiden produkt te vochtig, trekt er teveel in en zal
daardoor een veel te zoute smaak veroorzaken.
Recept
« Terug naar recepten
Hele Vis in Zoutkorst
PT50M
Hele Vis in Zoutkorst
Een heerlijk hele vis in zoutkorst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hele Vis in Zoutkorst te bereiden
Vis (door visman laten) schoonmaken. Oven voorverwarmen op
250 graden Celcius. Zeezout, bloem en eiwitten tot een deeg kneden. Deeg
uitrollen, vis erop leggen, gewenste kruiden erop verdelen en deeg rondom vis vouwen. Vis in midden van
oven circa 30 min. bakken. Dan circa 15 min. laten rusten.
Korst stukhakken. Vis met frisse saus bv basilicumsaus of limoen bieslook saus serveren.
250 graden Celcius. Zeezout, bloem en eiwitten tot een deeg kneden. Deeg
uitrollen, vis erop leggen, gewenste kruiden erop verdelen en deeg rondom vis vouwen. Vis in midden van
oven circa 30 min. bakken. Dan circa 15 min. laten rusten.
Korst stukhakken. Vis met frisse saus bv basilicumsaus of limoen bieslook saus serveren.
Mijn kookverhaal (Camilla Uitermark)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
camilla zegt:
Het zout is in het deeg gekneed. Het is inderdaad spectakel aan tafel maar echt de moeite waard. In principe is het een soort brooddeeg waar de vis in gaart, de kruiden trekken hierdoor sowieso in de vis omdat die helemaal opgesloten is. De korst breek je gewoon open als hij gaar is. Wat je eventeel ook kan doen is 2 stukken keukengaren over de vis heen leggen voor je het deeg eromheen vouwt, laat stukken touw aan kop en staart eruit hangen. Op die manier hoef je er alleen aan te trekken wanneer de vis klaar is.
Miranda zegt: