Recept
« Terug naar recepten
Herfstsalade met honingvinaigrette
PT20M
Herfstsalade met honingvinaigrette
Een heerlijk herfstsalade met honingvinaigrette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
xquis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herfstsalade met honingvinaigrette te bereiden
Maak de druiven schoon en halveer ze. Was de sla en droog zorgvuldig. Spoel de nectarines, snijd ze doormidden en verwijder de steen. Verdeel in partjes.
Snijd de kip in reepjes en bak ze krokant in de olijfolie. Breng op smaak met peper, zout, pili-pili, paprikapoeder en kerriepoeder. Blus de pan met een beetje appelazijn.
Maak ondertussen de vinaigrette: roer de honing los in de rest van de appelazijn en druppel er de arachideolie door. Breng op smaak met peper en zout.
Schik de sla op borden en verdeel het fruit, de noten en de kippenreepjes erover. Besprenkel met vinaigrette en serveer de rest van de vinaigrette in een apart kommetje.
Snijd de kip in reepjes en bak ze krokant in de olijfolie. Breng op smaak met peper, zout, pili-pili, paprikapoeder en kerriepoeder. Blus de pan met een beetje appelazijn.
Maak ondertussen de vinaigrette: roer de honing los in de rest van de appelazijn en druppel er de arachideolie door. Breng op smaak met peper en zout.
Schik de sla op borden en verdeel het fruit, de noten en de kippenreepjes erover. Besprenkel met vinaigrette en serveer de rest van de vinaigrette in een apart kommetje.
mar10ne zegt: