Recept
« Terug naar recepten
Herfstsoepje met pastinaak
PT40M
Herfstsoepje met pastinaak
Een heerlijk herfstsoepje met pastinaak recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Vergeten Groenten - Pastinaak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herfstsoepje met pastinaak te bereiden
1. Snij alle groenten in blokjes en de bloemkool in kleine roosjes. Stoof alle groenten behalve de bloemkool aan in de margarine.
2. Voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes. Doe ook de bloemkoolroosjes en het takje rozemarijn erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
3. Voeg de lettertjes toe en laat nog 4 minuten meekoken. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met een takje rozemarijn.
2. Voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes. Doe ook de bloemkoolroosjes en het takje rozemarijn erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
3. Voeg de lettertjes toe en laat nog 4 minuten meekoken. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met een takje rozemarijn.
rob van steensel zegt:
Ik wist niet eens dat er zoveel winter groentes waren de pastinaak hadden ze ook ik heb het recept met de ovenschotel gemaakt maar dan samen met de zwarte wortel en wortel peterselie in roomsaus, SMULLEN!!! Half uurtje in de oven en prikken.