Opdienen met een toefje romige aardappelpuree die opgeleukt is met wat truffeltapenade en een stronkje witlof die gecarameliseerd is in sinaasappelboter.
****
NOTA BENE:Het hoeft niet persé een hertenbiefstukje te zijn.Het kan ook met een mooie runderfilet of reefilet.
Recept
« Terug naar recepten
Hertenfilet met Quinta Ruban
PT210M
Hertenfilet met Quinta Ruban
Een heerlijk hertenfilet met quinta ruban recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Schotland
Keuken:
Europese
Bron:
Voor het vlees: David Graham van Glenmorangie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenfilet met Quinta Ruban te bereiden
1).Wrijf de biefstukjes goed in met de whisky en strooi dan zout en peper over de stukjes vlees en laat de filetjes vervolgens 3 uur staan op kamertemperatuur.
2).Bak de stukjes vlees rood tot rosé in de roomboter en zet ze dan weg, afgedekt met alu-folie, in de oven .
3).Blus de boter met 6 eetlepels Quinta Ruban en schraap de aanbaksels los. Doe er dan het sap bij van een sinaasappel plus de zest en laat hierin de chocolade smelten.
Roer goed door en laat ietsje inkoken.
2).Bak de stukjes vlees rood tot rosé in de roomboter en zet ze dan weg, afgedekt met alu-folie, in de oven .
3).Blus de boter met 6 eetlepels Quinta Ruban en schraap de aanbaksels los. Doe er dan het sap bij van een sinaasappel plus de zest en laat hierin de chocolade smelten.
Roer goed door en laat ietsje inkoken.