Recept
« Terug naar recepten
Hertengebraad met groentecrumble
PT190M
Hertengebraad met groentecrumble
Een heerlijk gerecht voor de kerstdagen!
Tip: Laat het gebraad 5 minuten rusten voor u het aansnijdt, dan blijft het veel sappiger!
Bereiding
Hoe Hertengebraad met groentecrumble te bereiden
1. Kruid het gebraad met peper en zout. Leg het in een goed met olie ingevette braadslee. Beleg het met nootjes boter. Zet het 45 minuten in de oven op 180°C.
2. Boen de aardappelen goed schoon, snij ze (ongeschild) in kwartjes. Schraap de wortelen, snij ze in plakjes. Schil de knolselder, snij hem in blokjes.
3. Doe alle groenten en de kastanjes in een grote ovenschaal, besprenkel met 2 à 3 eetlepels olijfolie. Schep goed om. Dek af met aluminiumfolie en zet anderhalf uur in het midden van de oven op 180°C.
4. Vermeng de afgeriste tijm met het paneermeel, de walnoten en de ijskoude boterblokjes, een mespunt peper en zout. Haal het aluminiumfolie weg. Strooi de crumble op de groenten. Zet nog 15 minuten onafgedekt in de oven op 180°C.
5. Breng de wildfond aan de kook met de trappist. Laat tot ongeveer de helft inkoken. Voeg er de stroop aan toe. Roer glad en laat nog een paar minuten goed doorwarmen. Doe er de boter bij en roer met de spatel tot de boter gesmolten is. Kruid naar smaak met peper en zout.
6. Laat het gebraad 5 minuten rusten voor u het aansnijdt, dan blijft het veel sappiger!
2. Boen de aardappelen goed schoon, snij ze (ongeschild) in kwartjes. Schraap de wortelen, snij ze in plakjes. Schil de knolselder, snij hem in blokjes.
3. Doe alle groenten en de kastanjes in een grote ovenschaal, besprenkel met 2 à 3 eetlepels olijfolie. Schep goed om. Dek af met aluminiumfolie en zet anderhalf uur in het midden van de oven op 180°C.
4. Vermeng de afgeriste tijm met het paneermeel, de walnoten en de ijskoude boterblokjes, een mespunt peper en zout. Haal het aluminiumfolie weg. Strooi de crumble op de groenten. Zet nog 15 minuten onafgedekt in de oven op 180°C.
5. Breng de wildfond aan de kook met de trappist. Laat tot ongeveer de helft inkoken. Voeg er de stroop aan toe. Roer glad en laat nog een paar minuten goed doorwarmen. Doe er de boter bij en roer met de spatel tot de boter gesmolten is. Kruid naar smaak met peper en zout.
6. Laat het gebraad 5 minuten rusten voor u het aansnijdt, dan blijft het veel sappiger!
arno zegt:
maarwat bedoeld met "buzzeltje" raapjes. en wie weet bij wat voor een soort winkel kastanjes kan vinden.