Recept
« Terug naar recepten
Het ultieme kerstdessert
PT90M
Het ultieme kerstdessert
Een heerlijk het ultieme kerstdessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
46
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Het ultieme kerstdessert te bereiden
Doe de Chocolade Mousse in een planeetmenger en klop de mousse op de hoogste stand op (gedurende 8 à 12 minuten). Spatel de sinaasappelcompote samen met de Cointreau door de opgeslagen mousse en schep deze in een schaal. Plaats de mousse minimaal 2 uur in de koeling.
Doe het eiwit met de suiker in een kom en roer het geheel totdat de suiker opgelost is, spatel dan de boter samen met de bloem erdoor en plaats het beslag in de koeling. Maak een sjabloon van een kerstboompje en strijk hier het beslag in op een ingevette bakplaat. Maak zo 30 kerstboompjes, garneer de kerstboompjes met behulp van een kornetje met wat gesmolten couverture. Bak de kerstboompjes af op 175ºC in een voorverwarmde oven gedurende ca. 6 minuten. Haal ze warm van de bakplaat af en laat ze afkoelen.
Bereiding
Spuit op elk bord een mooie rozet van de Chocolade Mousse en zet hier voorzichtig drie kerstboompjes tegenaan. Plaats de kaarsjes bovenop de Chocolade Mousse en lepel de twee sauzen er omheen. Steek de kaarsjes aan en serveer meteen.
Doe het eiwit met de suiker in een kom en roer het geheel totdat de suiker opgelost is, spatel dan de boter samen met de bloem erdoor en plaats het beslag in de koeling. Maak een sjabloon van een kerstboompje en strijk hier het beslag in op een ingevette bakplaat. Maak zo 30 kerstboompjes, garneer de kerstboompjes met behulp van een kornetje met wat gesmolten couverture. Bak de kerstboompjes af op 175ºC in een voorverwarmde oven gedurende ca. 6 minuten. Haal ze warm van de bakplaat af en laat ze afkoelen.
Bereiding
Spuit op elk bord een mooie rozet van de Chocolade Mousse en zet hier voorzichtig drie kerstboompjes tegenaan. Plaats de kaarsjes bovenop de Chocolade Mousse en lepel de twee sauzen er omheen. Steek de kaarsjes aan en serveer meteen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hardcore-Killa zegt:
Ziet er lekker uit!
Danielle zegt:
En wat is een kornetje en gesmolten couverture?
En hoe maak je een sjabloon? Dank.
Hanne zegt:
Ik ben namelijk niet zo goed in rekenen.
xx
Merle Brands zegt:
heidi zegt:
Bedoel je met chocolade mousse, de kant-en-klare versie die je in de supermarkt kan krijgen of maak je die eerst zelf op voorhand? Groetjes.
gerla zegt:
Groetjes,
Gerla:)
Harry Löhr zegt: