KookJij

Hete bliksem

Een heerlijk hete bliksem recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: kokopkot.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete bliksem te bereiden

Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in een beetje water. Giet vervolgens het water van de aardappelen, voeg er een scheutje melk aan toe en stamp fijn. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bak het gehakt in de vetstof en kruid met wat peper. Verdeel het gehakt gelijkmatig over de bodem van een ovenschaal en breng daarop een dikke laag appelmoes aan. Bovenop volgt dan een dikke laag puree. Breng ten slotte wat boter en paneermeel aan op de laag puree en plaats de schotel gedurende 30 minuten in de oven of grill op 250 graden. Tip: Je kunt de appelmoes vervangen door een heleboel andere groenten: prei, wortel, paprika, tomaat, witloof … Het ideale gerecht dus om restjes te verwerken! Heb je geen oven? Maak van de appelmoes en de gekookte aardappelen een stamppot, kruid met wat peper en nootmuskaat en serveer met worst of bloedworst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst