KookJij

Hete bliksem met appel, ui, knakworst en spek

Een heerlijk hete bliksem met appel, ui, knakworst en spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lidl folder week 6 2014
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete bliksem met appel, ui, knakworst en spek te bereiden

Verhit de spekreepjes met 25 g boter in een flinke pan.
Laat 5 minuten zachtjes bakken.
Giet er een halve l heet water bij, samen met het bouillonblokje.
Breng aan de kook en voeg de aardappels toe.
Doe er na 15 minuten de appels bij en laat nog 10 minuten koken.
Voeg de overige boter toe en stamp tot een grove puree.
Halveer intussen de knakworstjes en verwarm ze.
Schep de puree in een taartvorm en leg de worstjes er in een ruitpatroon op.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Prijs per persoon:
0.86 euro.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sascha

sascha zegt:
Mandy:
Inderdaad een beetje vreemd als er in de titel ui staat en in het recept zelf niet. Ik heb nog niet op de Lidl site gekeken of daar de ui ook niet wordt vernoemd.
paula

paula zegt:
Heerlijk recept, zeker ook zonder ui die had ik niet gebruikt, stond verder ook niet meer in het recept....ik had voor grote groep gemaakt met nog andere stampotten, de hete bliksem was het eerste op....als ik nummer moest geven dan een vette 8!!!!
mandy

mandy zegt:
In de titel staat met ui. Maar dat wordt in het recept nergens meer vermeld
Gerrd van der Leeuw

Gerrd van der Leeuw zegt:
Lijkt me lekker, ik ga het proberen.


gerard