Prijs per persoon:
0.86 euro.
Recept
« Terug naar recepten
Hete bliksem met appel, ui, knakworst en spek
PT30M
Hete bliksem met appel, ui, knakworst en spek
Een heerlijk hete bliksem met appel, ui, knakworst en spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl folder week 6 2014
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete bliksem met appel, ui, knakworst en spek te bereiden
Verhit de spekreepjes met 25 g boter in een flinke pan.
Laat 5 minuten zachtjes bakken.
Giet er een halve l heet water bij, samen met het bouillonblokje.
Breng aan de kook en voeg de aardappels toe.
Doe er na 15 minuten de appels bij en laat nog 10 minuten koken.
Voeg de overige boter toe en stamp tot een grove puree.
Halveer intussen de knakworstjes en verwarm ze.
Schep de puree in een taartvorm en leg de worstjes er in een ruitpatroon op.
Laat 5 minuten zachtjes bakken.
Giet er een halve l heet water bij, samen met het bouillonblokje.
Breng aan de kook en voeg de aardappels toe.
Doe er na 15 minuten de appels bij en laat nog 10 minuten koken.
Voeg de overige boter toe en stamp tot een grove puree.
Halveer intussen de knakworstjes en verwarm ze.
Schep de puree in een taartvorm en leg de worstjes er in een ruitpatroon op.
sascha zegt:
Inderdaad een beetje vreemd als er in de titel ui staat en in het recept zelf niet. Ik heb nog niet op de Lidl site gekeken of daar de ui ook niet wordt vernoemd.