KookJij

Hete bliksem

Een heerlijk hete bliksem recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete bliksem te bereiden

1. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Schil de appels, verdeel ze in kwartjes.
2. Breng 5dl water aan de kook. Doe er eerst de aardappelblokjes in. Kruid ze met flink wat peper en een snuifje zout.
3. Leg er de appels bovenop; Strooi er de suiker over. Dek af en laat 10 tot 15 minuten op een zacht vuur koken, of tot de aardappelen gaar zijn, maar nog net niet uit elkaar vallen.
4. Bak het spek knapperig in een pan met antiaanbaklaag. Laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.
5. Pel de uien en snij ze in ringen. Stoof ze 5 tot 10 minuten in het spekvet, ze mogen lekker zacht zijn.
6. Roer de appelazijn door het aardappelmensel. Serveer in een diepe schaal, met bovenop de uiringen en plakjes spek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst