Recept
« Terug naar recepten
Hete bliksem
PT35M
Hete bliksem
Een heerlijk hete bliksem recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete bliksem te bereiden
1. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Schil de appels, verdeel ze in kwartjes.
2. Breng 5dl water aan de kook. Doe er eerst de aardappelblokjes in. Kruid ze met flink wat peper en een snuifje zout.
3. Leg er de appels bovenop; Strooi er de suiker over. Dek af en laat 10 tot 15 minuten op een zacht vuur koken, of tot de aardappelen gaar zijn, maar nog net niet uit elkaar vallen.
4. Bak het spek knapperig in een pan met antiaanbaklaag. Laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.
5. Pel de uien en snij ze in ringen. Stoof ze 5 tot 10 minuten in het spekvet, ze mogen lekker zacht zijn.
6. Roer de appelazijn door het aardappelmensel. Serveer in een diepe schaal, met bovenop de uiringen en plakjes spek.
2. Breng 5dl water aan de kook. Doe er eerst de aardappelblokjes in. Kruid ze met flink wat peper en een snuifje zout.
3. Leg er de appels bovenop; Strooi er de suiker over. Dek af en laat 10 tot 15 minuten op een zacht vuur koken, of tot de aardappelen gaar zijn, maar nog net niet uit elkaar vallen.
4. Bak het spek knapperig in een pan met antiaanbaklaag. Laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.
5. Pel de uien en snij ze in ringen. Stoof ze 5 tot 10 minuten in het spekvet, ze mogen lekker zacht zijn.
6. Roer de appelazijn door het aardappelmensel. Serveer in een diepe schaal, met bovenop de uiringen en plakjes spek.