Recept
« Terug naar recepten
Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje
PT30M
Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje
Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten.
Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen.
Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker
Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.'
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje te bereiden
- Schil de aardappelen en snij ze in stukken, kook ze in ongeveer in ongeveer 20 minuutjes gaar, snij de spitskool in zo dun mogelijk reepjes, snij de uien en hak de knoflook, snij de zongedroogde tomaatje in stukjes.
- Bak de spekjes (Pancetta) en voeg er eerst de knoflook en later de uien aan toe.
- Voeg er daarna de spitskool aan toe, daarna komen de gedroogde tomaatjes, de pesto en het bouillontablet erbij.
- Giet de gekookte aardappelen af, stamp ze fijn en voeg ze aan de massa toe.
- Maak het geheel op smaak met peper en zout en eventueel nog met een scheut olijfolie
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Deze stamppot smaakt lekker bij mijn Mediterraanse runderstoofschotel of bij een gewone sappige gehaktbal.