KookJij

Hete Indonesische kip

Een heerlijk hete indonesische kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete Indonesische kip te bereiden

Snijd de kipfilet in stukjes.
Was de tauge.
Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan.
Schep de kip met een schuimspaan weer uit de wok en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn.
Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.
Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kippenpoulet en breng het alles weer aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen.
Voeg als laatste de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden.
De tauge moet wel knapperig blijven.

Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)

Tip: Hete Kip moet ′heet′ zijn, maar als u dit recept voor de eerste keer maakt kunt u het beste met Sambal Manis of een andere milde soort sambal beginnen.
Lekker met Rijst, pittige komkommersalade met rode uien, Kroepoek en Atjar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Yvette

Yvette zegt:
Lekker recept! Al verschillende keren gemaakt. Ik doe er alleen een theelepel pindakaas in en geen taugé.
Een aanrader!
gea

gea zegt:
Lijkt me erg lekker; gaat alvast bij m'n favorieten!!
Dank je wel!:)