Recept
« Terug naar recepten
Hete kip II
PT40M
Hete kip II
Een heerlijk hete kip ii recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Loch
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete kip II te bereiden
Snijd de kipfilet in stukjes.
Was de tauge.
Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de wok en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn.
Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.
Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kippenpoulet en breng het alles weer aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen.
Voeg als laatste de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. De tauge moet wel knapperig blijven.
Was de tauge.
Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de wok en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn.
Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.
Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kippenpoulet en breng het alles weer aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen.
Voeg als laatste de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. De tauge moet wel knapperig blijven.
Mijn kookverhaal (Yvonne Loch)
Wij zijn met zijn 2 dus als we het eten doen we de helft in de vriezer en eten dit bijv. op een zaterdag op een pisoletje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
Hallo Yvonne, ik maak ook regelmatig dit soort recepten, er zijn heel veel variaties mogelijk qua ingrediënten, maar als ik de kip heb aangebraden haal ik ze er ook uit en laat ze op het allerlaatste moment mee warmen, niet koken want dan wordt de kip taai, kipfilet is nou eenmaal snel gaar.
Groetjes Gerda
;):p
enilorac zegt:
slaatje zegt:
"Kip a la Malakka" wat ook heel erg lekker is.
Groetjes Gerda;):p;):p