Recept
« Terug naar recepten
Hete Kip
PT60M
Hete Kip
Een heerlijk hete kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Houben
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Recept van eigen Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete Kip te bereiden
Bak eerst de kippenborsten aan , doe er tijdens het aanbraden er wat ketjap bij ( als soort van marinade) en haal ze uit de pan zodat ze kunnen afkoelen.
In de tussentijd snipperen we de uien en doen deze in een bakje.
Ditzelfde doen we ook met de paprika's. Het maakt niet uit welke kleur dat je neemt, maar zelf pak ik meestal 1 groene en 1 gele om zo een beetje kleur te krijgen.
Als dit gedaan is, doen we in het braadvet eerst de uien glazig maken en als dit gebeurd is doen we de paprika's er ook bij. Laat dit even bakken maar let er wel op dat de paprika's niet helemaal gaar worden.
Vervolgens doen we de borsten in blokjes van ongeveer 1 tot 1 1/2 cm bij 1 tot 1 1/2 cm snijden en voegen dit bij de uien en de paprika's.
Het geheel even laten bakken en vervolgens doen we de ketchup en de hot ketchup erbij. Even goed doorroeren.
Daarna doen we een scheut ketjap erbij een paar druppeltjes tabasco,en de azijn.
Dit geheel ook goed doorroeren. En voegen als laatste ongeveer een halve liter water erbij.
Nu komt het op smaak aan, zelf hou ik dezelfde hoeveelheid aan als de azijn, we voegen de suiker erbij.
Dit doe ik om de zurigheid van de azijn en de ketchup te verminderen. Kan wat meer in als het nog te zuur is maar dit naar eigen smaak aanvullen. Ook kun je een paar druppeltjes limoensap erbij doen voor de smaak.
Het geheel laten we een minuut of 10 bij een redelijk laag vuur doorpruttelen.
Om het geheel nog meer op smaak te brengen raad ik aan om 1 of 2 theelepels strooibouillon van Knor toe te voegen.
Vervolgens binden we het geheel met een beetje maizena of allesbinder, maar let wel dat het geen dikke zware saus wordt.
En de saus is dan klaar.
Dit smaakt heel lekker bij rijst, maar ook bij stokbrood is dit erg lekker.
Smakelijk eten.
In de tussentijd snipperen we de uien en doen deze in een bakje.
Ditzelfde doen we ook met de paprika's. Het maakt niet uit welke kleur dat je neemt, maar zelf pak ik meestal 1 groene en 1 gele om zo een beetje kleur te krijgen.
Als dit gedaan is, doen we in het braadvet eerst de uien glazig maken en als dit gebeurd is doen we de paprika's er ook bij. Laat dit even bakken maar let er wel op dat de paprika's niet helemaal gaar worden.
Vervolgens doen we de borsten in blokjes van ongeveer 1 tot 1 1/2 cm bij 1 tot 1 1/2 cm snijden en voegen dit bij de uien en de paprika's.
Het geheel even laten bakken en vervolgens doen we de ketchup en de hot ketchup erbij. Even goed doorroeren.
Daarna doen we een scheut ketjap erbij een paar druppeltjes tabasco,en de azijn.
Dit geheel ook goed doorroeren. En voegen als laatste ongeveer een halve liter water erbij.
Nu komt het op smaak aan, zelf hou ik dezelfde hoeveelheid aan als de azijn, we voegen de suiker erbij.
Dit doe ik om de zurigheid van de azijn en de ketchup te verminderen. Kan wat meer in als het nog te zuur is maar dit naar eigen smaak aanvullen. Ook kun je een paar druppeltjes limoensap erbij doen voor de smaak.
Het geheel laten we een minuut of 10 bij een redelijk laag vuur doorpruttelen.
Om het geheel nog meer op smaak te brengen raad ik aan om 1 of 2 theelepels strooibouillon van Knor toe te voegen.
Vervolgens binden we het geheel met een beetje maizena of allesbinder, maar let wel dat het geen dikke zware saus wordt.
En de saus is dan klaar.
Dit smaakt heel lekker bij rijst, maar ook bij stokbrood is dit erg lekker.
Smakelijk eten.