Recept
« Terug naar recepten
Hete kip
PT20M
Hete kip
Een heerlijk hete kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Francien Korsten
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete kip te bereiden
Snij de kip in blokjes. Zet de kip in de marinade van ketjap en knoflook, en laat dit ongeveer een 1/2 uur staan. En snij de uien en paprika klein maar bewaar ze apart.
Bereidingswijze
Bak de kip bruin in de wok en bak op het laatst de uien even mee. Voeg de bouillon erbij en laat de kip met de uien gaar (niet te lang anders wordt de kip te droog).Voeg dan de tomatenketchup erbij en zorg dat de kip geheel onder staat. Dan de paprikas erbij en even door laten garen maar zorg dat de paprika knapperig blijft maak op smaak af met sambal zout en peper. Als de saus te dik is nog wat bouillon toevoegen. Smakelijk eten
Bereidingswijze
Bak de kip bruin in de wok en bak op het laatst de uien even mee. Voeg de bouillon erbij en laat de kip met de uien gaar (niet te lang anders wordt de kip te droog).Voeg dan de tomatenketchup erbij en zorg dat de kip geheel onder staat. Dan de paprikas erbij en even door laten garen maar zorg dat de paprika knapperig blijft maak op smaak af met sambal zout en peper. Als de saus te dik is nog wat bouillon toevoegen. Smakelijk eten