Recept
« Terug naar recepten
Hoegaardsesaus
PT15M
Hoegaardsesaus
Een heerlijk hoegaardsesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Chef kok Stef Lauryssen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hoegaardsesaus te bereiden
De rozijntjes en de roze peper een dagje vooraf laten weken in het bier. De uien fruiten tot ze helemaal glazig zijn en blussen met het gezeefde bier. Rozijnen en peperbolletjes worden slechts op het laatste ogenblik van de bereiding toegevoegd. Het uien-biermengsel laten inkoken totdat het bier bijna verdampt is. Dan de bruine jus toevoegen. Het gerecht op smaak brengen met peper en zout en lichtjes binden met de maïzena. Het theelepeltje mosterd toevoegen samen met de rozijntjes en de roze peper.