Recept
« Terug naar recepten
Hollandse balletjes
PT68M
Hollandse balletjes
Een heerlijk hollandse balletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
68 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
610 kCal energie
27 Gram eiwit
43 Gram vet
31 Gram koolhydraten
27 Gram eiwit
43 Gram vet
31 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse balletjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de rösties over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
Keer halverwege.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Laat ze schrikken, pel ze en snijd in partjes.
Doe de spinazie en de komkommer in een schaal.
Leg het ei erop en besprenkel met de dressing.
Verdeel de gehaktballetjes en rösties over 4 borden.
Serveer met de salade.
Verdeel de rösties over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
Keer halverwege.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Laat ze schrikken, pel ze en snijd in partjes.
Doe de spinazie en de komkommer in een schaal.
Leg het ei erop en besprenkel met de dressing.
Verdeel de gehaktballetjes en rösties over 4 borden.
Serveer met de salade.