Recept
« Terug naar recepten
Hollandse Bami
PT30M
Hollandse Bami
Ook lekker met een loempia erbij.
Recept van:
M.r.v Ijperen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
24 kitchen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse Bami te bereiden
- Kook de eiermie volgens de bereidingswijze van de verpakking.
- Spoel af met koud water en roer de sesamolie erdoor.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi met kerriepoeder, een snufje zout en peper.Snijd de ham in reepjes.Snijd de spitskool in dunne repen. Snijd de prei in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de bospeentjes in dunne plakken. Snijd de kastanjechampignons in vieren.Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de kip in circa 5 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en houd apart op een bord. - Verhit nogmaals een scheutje olie in de wok en roerbak de champignons. Voeg de groente en knoflook toe en roerbak circa 3 minuten mee.
- Voeg de sojasaus, ketjap manis, azijn, eiermie, ham en kip toe en roerbak nog circa 2 minuten.
Kluts in een kommetje de eieren met een garde. Verhit een scheutje olie in een pan, voeg het eimengsel toe en bak aan beide kanten goudbruin. Rol de omelet op en snijd in dunne reepjes. Serveer de reepjes omelet over de bami. Vegetarisch nee
Mijn kookverhaal (M.r.v Ijperen)
Regelmatig gemaakt en is echt een aanrader voor snel en simpel.