Recept
« Terug naar recepten
Hollandse bietensoep
PT40M
Hollandse bietensoep
Een heerlijk hollandse bietensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
seasons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse bietensoep te bereiden
Wrijf het velletje van de bietjes en rasp de bietjes in de keukenmachine of snijd ze in blokjes.Verwarm de boter in de soeppan en schep de bietjes met de mierikswortel erdoor.Dek de pan af en smoor de bietjes 4 minuten.Schenk dan de bouillon erbij en breng het geheel al roerende aan de kook.Breng de soep op smaak met zout en royaal peper en laat de bietensoep 15 minuten zachtjes doorkoken.Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringetjes.Was de preiringetjes in een vergiet en laat ze goed uitlekken.Pureer de bietensoep met een staafmixer tot hij mooi glad en gebonden is.Roer 3/4 van de prei erdoor en warm de soep nog 3 minuten heel zachtjes door.Snijd de paling schuin in reepjes van 1 centimeter dik.Schep de bietensoep in warme diepe borden en garneer in het midden met een flinke lepel zure room.Strooi de rest van de prei erover,leg de palingreepjes op de soep en strooi de dille erover.Breng tot slot even op smaak met wat vers gemalen peper.