Recept
« Terug naar recepten
Hollandse kaassalade met peer en rode-portperensiroop
PT30M
Hollandse kaassalade met peer en rode-portperensiroop
Een heerlijk hollandse kaassalade met peer en rode-portperensiroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
nieuwsvergelijk.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse kaassalade met peer en rode-portperensiroop te bereiden
Kook de wijn en port in tot de helft, roer de perensiroop hierdoor en laat de saus afkoelen.
Snijd alle kazen in dikke juliennes. Snijd een kapje van de peer, schil het restant en snijd het vruchtvlees eveneens in juliennes. Was de rucola en snijd de rettich in dunne plakjes.
Schik de kaas dakpansgewijs op de borden. Breng de gesneden peer weer enigszins terug in de eigen vorm. Garneer met roquette en rettich en sprenkel de saus speels rond het gerecht.
Snijd alle kazen in dikke juliennes. Snijd een kapje van de peer, schil het restant en snijd het vruchtvlees eveneens in juliennes. Was de rucola en snijd de rettich in dunne plakjes.
Schik de kaas dakpansgewijs op de borden. Breng de gesneden peer weer enigszins terug in de eigen vorm. Garneer met roquette en rettich en sprenkel de saus speels rond het gerecht.