KookJij

Hollandse rijstepuding

Een heerlijk hollandse rijstepuding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Hollands
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hollandse rijstepuding te bereiden

Breng de melk in een pan met dikke bodem aan de kook en roer rijst, zout, vanillesuiker, kaneelpoeder en kruidnagelpoeder door de melk.
Laat dit opnieuw aan de kook komen, leg het deksel schuin op de pan en laat de rijstemelk 50-60 min. zachtjes doorkoken om gaar te worden.
Roer de eierdooier en het eiwit erdoor en laat de rijstepudding eventueel afkoelen.
Strooi er basterdsuiker over.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Ik had niet veel te doen vanochtend , regent buiten en dacht; ik ga fijn in de kookboekjes kijken, zien of er nog iets lekkers in staat. En jawel, de rijstepudding ging mij voorbij.
Dacht meteen aan mijn moeder zij maakte rijstepap ook heel lekker met rozijntje, kaneel en suiker zelf een klontje roomboter er doorheen. Maakte het net iets smeuiger, heerlijk !
Deze ingrediënten in de rijstepudding ziet er lekker uit en bedacht mij niet langer om het maar te maken !
Ja hoor? Een goed resultaat, heel erg lekker mmmm, mijn bord er bij afgelikt! Haha.
Nou, ik maak het wel weer hoor.

Even net iets anders dan mijn moeder hem maakte.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Ja heerlijk he Gerda :)
Zo krijg je wel eens heimwee naar thuis.:)
slaatje

slaatje zegt:
Mijn moeder maakte het vroeger ook altijd, ik ga dit ook maken, het water loopt mij in de mond. :D Groetjes Gerda :p:p:p