Ik had niet veel te doen vanochtend , regent buiten en dacht; ik ga fijn in de kookboekjes kijken, zien of er nog iets lekkers in staat. En jawel, de rijstepudding ging mij voorbij.
Dacht meteen aan mijn moeder zij maakte rijstepap ook heel lekker met rozijntje, kaneel en suiker zelf een klontje roomboter er doorheen. Maakte het net iets smeuiger, heerlijk !
Deze ingrediënten in de rijstepudding ziet er lekker uit en bedacht mij niet langer om het maar te maken !
Ja hoor? Een goed resultaat, heel erg lekker mmmm, mijn bord er bij afgelikt! Haha.
Nou, ik maak het wel weer hoor.
Even net iets anders dan mijn moeder hem maakte.
Recept
« Terug naar recepten
Hollandse rijstepuding
PT70M
Hollandse rijstepuding
Een heerlijk hollandse rijstepuding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Hollands
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse rijstepuding te bereiden
Breng de melk in een pan met dikke bodem aan de kook en roer rijst, zout, vanillesuiker, kaneelpoeder en kruidnagelpoeder door de melk.
Laat dit opnieuw aan de kook komen, leg het deksel schuin op de pan en laat de rijstemelk 50-60 min. zachtjes doorkoken om gaar te worden.
Roer de eierdooier en het eiwit erdoor en laat de rijstepudding eventueel afkoelen.
Strooi er basterdsuiker over.
Laat dit opnieuw aan de kook komen, leg het deksel schuin op de pan en laat de rijstemelk 50-60 min. zachtjes doorkoken om gaar te worden.
Roer de eierdooier en het eiwit erdoor en laat de rijstepudding eventueel afkoelen.
Strooi er basterdsuiker over.
Mijn kookverhaal (mia Elsjan)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
mia7 zegt:
Zo krijg je wel eens heimwee naar thuis.:)