Recept
« Terug naar recepten
Holle kiezen vullende karamels
PT90M
Holle kiezen vullende karamels
Een heerlijk holle kiezen vullende karamels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinairnet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Holle kiezen vullende karamels te bereiden
Holle kiezen vullende karamels
Bereiding
Bekleed het bakblik met boter ingevet vetvrij papier. Doe alle ingrediënten, behalve de smaak- en kleurstof, in een pan met dikke bodem en zet die op een laag pitje. Af en toe roeren. Als de suiker is gesmolten, voorzichtig laten koken en constant blijven roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. Zet de suikerthermometer in de pan en laat doorkoken tot al roerend een zachte bal wordt gevormd (118°C). Dit duurt ongeveer vijf minuten.
Haal de pan van de hittebron en roer de belletjes eruit. Voeg dan de kleur- en aardbeienessence toe.
Klop snel met een houten lepel tot het mengsel dik en korrelig wordt (ongeveer drie minuten).
Giet nu de karamel in het bakblik en laat het opstijven. Maak zonodig de bovenkant glad met een van tevoren in kokend water gedompeld pannenkoekenmes.
@Serveren
Steek met uitsteekvormpjes rondjes uit de karamel en dompel één kant in de gesmolten chocolade, of spuit er verschillende chocoladepatronen op zoals op de foto. Recept uit Roald Dahl’s Grote Griezelkookboek.
Drinksuggestie
Lekker met een kopje koffie of thee. En, voor de jongeren, chocolademelk of Sjakies fameuze butterscotchdrank.
Bereiding
Bekleed het bakblik met boter ingevet vetvrij papier. Doe alle ingrediënten, behalve de smaak- en kleurstof, in een pan met dikke bodem en zet die op een laag pitje. Af en toe roeren. Als de suiker is gesmolten, voorzichtig laten koken en constant blijven roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. Zet de suikerthermometer in de pan en laat doorkoken tot al roerend een zachte bal wordt gevormd (118°C). Dit duurt ongeveer vijf minuten.
Haal de pan van de hittebron en roer de belletjes eruit. Voeg dan de kleur- en aardbeienessence toe.
Klop snel met een houten lepel tot het mengsel dik en korrelig wordt (ongeveer drie minuten).
Giet nu de karamel in het bakblik en laat het opstijven. Maak zonodig de bovenkant glad met een van tevoren in kokend water gedompeld pannenkoekenmes.
@Serveren
Steek met uitsteekvormpjes rondjes uit de karamel en dompel één kant in de gesmolten chocolade, of spuit er verschillende chocoladepatronen op zoals op de foto. Recept uit Roald Dahl’s Grote Griezelkookboek.
Drinksuggestie
Lekker met een kopje koffie of thee. En, voor de jongeren, chocolademelk of Sjakies fameuze butterscotchdrank.
Anoniem zegt: