KookJij

Hongaarse stoof

Een heerlijk hongaarse stoof recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie: 830 kCal energie
31 Gram eiwit
43 Gram vet
82 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hongaarse stoof te bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in flinke stukken. Kook ze 10 min in water met zout, giet ze af en laat ze uitdampen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de salami in reepjes. Laat de worstjes uitlekken. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook 3 min al omscheppend glazig. Voeg de aardappels toe en bak ze al omscheppend 7 min mee. Voeg de champignons , de roerbakgroenten met de kruiden, de salami en de worstjes toe en bak alles al omscheppend 5 min. Voeg de tomaten puree, de abrikozen en het sap toe en laat alles beetgaar stoven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ilse34

ilse34 zegt:
Ik heb dit recept jaren geleden eens uit een c1000 folder gehaald, de groenten liggen normaal in de koeling van de voorgesneden groenten (waar ook de nasi en bamigroenten pakketten liggen) is een tijd geleden dat ik het gemaakt heb, kan dus zijn dat ze het niet meer verkopen.
truitje

truitje zegt:
Vind je het echt onder de naam Hongaarse roerbakgroenten bij de C1000, moet ik toch maar eens goed kijken, is me nooit opgevallen. Groetjes Gerda ;)
ilse34

ilse34 zegt:
De roerbakgroenten kun je gesneden en al kopen bij c1000, in het pakket zit ook 'n zakje kruiden.
Cock

Cock zegt:
Welke kruiden?
truitje

truitje zegt:
Waaruit bestaat Hongaarse roerbakgroente? Groetjes Gerda :p:p:p