Recept
« Terug naar recepten
Honing-mueslipannenkoeken
PT30M
Honing-mueslipannenkoeken
Een heerlijk honing-mueslipannenkoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ruijsbroekjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Honing-mueslipannenkoeken te bereiden
Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg de honing en de eierdooiers toe en schenk de melk erbij. Klop de ingrediënten geleidelijk met een garde en klop kort tot een dik en glad beslag.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel ze samen met de zachte muesli met een metalen lepel door het beslag.
Verhit wat boter in een grote koekenpan en zorg dat de pan goed ingevet is. Schep 4 eetlepels beslag in de pan, zodat er een dikke pannenkoek van 10 cm doorsnee ontstaat. Bak de pannenkoek op middel hoog vuur 2 1/2 minuut tot er belletjes aan het oppervlak verschijnen. Keer de pannenkoek en bak hem nog 2 1/2 minuut aan de andere kant. De pannenkoek moet dik en mooi gerezen zijn.
Bak 12 pannenkoeken in totaal en doe indien nodig tussendoor extra boter in de pan, Stapel de gebakken pannenkoeken op tot u ze serveert.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel ze samen met de zachte muesli met een metalen lepel door het beslag.
Verhit wat boter in een grote koekenpan en zorg dat de pan goed ingevet is. Schep 4 eetlepels beslag in de pan, zodat er een dikke pannenkoek van 10 cm doorsnee ontstaat. Bak de pannenkoek op middel hoog vuur 2 1/2 minuut tot er belletjes aan het oppervlak verschijnen. Keer de pannenkoek en bak hem nog 2 1/2 minuut aan de andere kant. De pannenkoek moet dik en mooi gerezen zijn.
Bak 12 pannenkoeken in totaal en doe indien nodig tussendoor extra boter in de pan, Stapel de gebakken pannenkoeken op tot u ze serveert.
Layla zegt: