Recept
« Terug naar recepten
Honing-sinaasappelijs
PT45M
Honing-sinaasappelijs
Een heerlijk honing-sinaasappelijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Honing-sinaasappelijs te bereiden
Verhit in een steelpan de suiker en honing met 2 el water tot de suiker is opgelost en laat het mengsel 2 min. doorkoken.
Roer de sinaasappelrasp en amandelen erdoor en laat het mengsel volledig afkoelen.
Meng de créme fraiche met de yohurt en roer er dan het honingmengsel door tot alles goed is gemengd.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Roer de sinaasappelrasp en amandelen erdoor en laat het mengsel volledig afkoelen.
Meng de créme fraiche met de yohurt en roer er dan het honingmengsel door tot alles goed is gemengd.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.