Recept
« Terug naar recepten
Hoogeveense kruidkoek (geheim recept)
PT1M
Hoogeveense kruidkoek (geheim recept)
Een heerlijk hoogeveense kruidkoek (geheim recept) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
- > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hoogeveense kruidkoek (geheim recept) te bereiden
Alles mengen, eerst met een lepel doorroeren anders spettert het, tot een mooi glad mengsel.
In de vorm gieten, in de oven op 160 graden.
Ongeveer na 1.15 u. checken met een sate stokje, droog; oke, even aflaten koelen 10 min., het blik op de zij kant leggen, dan direct in een plastic zak (warm), of in magnetronfolie goed dicht maken en af laten koelen. Zo wordt het lekker klef en dan smullen maar.
Je kunt er ook nog andere ingredienten door doen, zoals bak gember, sucade, rozijnen, maar dan is het geen Hoogeveense koek meer.
Succes, Carmen.
In de vorm gieten, in de oven op 160 graden.
Ongeveer na 1.15 u. checken met een sate stokje, droog; oke, even aflaten koelen 10 min., het blik op de zij kant leggen, dan direct in een plastic zak (warm), of in magnetronfolie goed dicht maken en af laten koelen. Zo wordt het lekker klef en dan smullen maar.
Je kunt er ook nog andere ingredienten door doen, zoals bak gember, sucade, rozijnen, maar dan is het geen Hoogeveense koek meer.
Succes, Carmen.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Mijn oma kocht deze koek altijd, zelf bakte ze ook veel maar dit recept was geheim. Het bestaat misschien al wel 75 jaar, maar nu is die bakker er niet meer, na vele familie op volgers en is via via het recept ontdekt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Margreeth zegt:
We hebben nog niet iets kunnen vinden wat er ook maar een beetje op leek.
Ik ga de kruidkoek gelijk uitproberen en hopelijk kan ik het recept van de taai taai ook vinden op internet.
Vroeger verkochten wij deze producten vanuit onze winkel uit Noordsche Schut.
Elke woensdag kwamen wij verse kruidkoek en taai taai halen. De geur......heerlijk!!
Jannet zegt:
mijn vader (84) herinnerd zich de naam Gispes vaag, maar hij is al lang weg uit Hoogeveen.(ca. 1954) Mijn grootouders (en kinderen) woonden aan de van Echtenstraat en later aan de H.Bavinckstraat. Fam. de Visser dus.De oprichter van de Witte Ass. was weer mijn oom..
Ik hoop dat je het taai taai recept nog kunt achterhalen!!
carmen zegt:
Heb inmiddels een reactie gehad uit Hgv. maar ze heeft het recept van Blanken niet, maar gaat rond vragen, en als er iemand Hgv, kent is zij het wel, dus??? afwachten... Ze vroeg trouwens gelijk hoe heet ze dan? Leuk he? Succes met je Kookkunsten en laat het maar weten hoe ze gelukt zijn.
Groetjes Carmen Giskes, misschien zegt de naam je ook wat.
Jannet zegt:
Ik ga er mee aan de slag en vertel het meteen aan mijn 84 jarige ouders. Mijn vader komt uit Hoogeveen en heeft samen met zijn vader bij het spoor gewerkt; Willem Marinus en Lambertus de Visser.
sensowier zegt:
Groetjes Carmen.
dorry55 zegt:
carmen zegt:
Die wist het recept van de koek ook,
je hoort snel van mij, Jannet.
Groetjes Carmen.
Jannet zegt:
Iedere Sint periode krijg ik weer heimwee naar deze taai taai van Bakkerij Blanken uit Hoogeveen. Heeft iemand het recept? Het komt uit de periode van ca. 1965-1970
carmen zegt:
opahenny zegt:
sensowier zegt:
groejes Carmen
Kees zegt: