Recept
« Terug naar recepten
Hoorntje met asperge-ijs
PT50M
Hoorntje met asperge-ijs
Een heerlijk hoorntje met asperge-ijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hoorntje met asperge-ijs te bereiden
1. Snij de asperges in stukken en laat ze gaar worden in de melk. Mix heel fijn. Klop de dooiers met de suiker wit-schuimig. Klop er de (iets afgekoelde) aspergemelk door en verwarm al roerend op een zacht vuurtje (het mengsel mag niet koken!) tot de vloeistof bindt. Week de gelatine in koud water, knijp uit en los op in de warme vloeistof. Laat afkoelen. Klop de slagroom op en spatel hem door het aspergemengsel. Laat draaien in de ijsmachine.
2. Strijk het filodeeg in met wat olijfolie en vouw elk velletje rond een kegelvormpje. Bak de hoorntjes 5 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven. Haal ze meteen als ze uit de oven komen van de vormpjes en laat afkoelen.
3. Vul vier kleine glaasjes voor driekwart met sesamzaadjes. Zet in elk glas een hoorntje, doe er wat raketsla en een of twee reepjes eendenborst in, en werk af met een bolletje asperge-ijs (gebruik hiervoor twee koffielepels).
Tip van de chef
In plaats van sesamzaad kunt u ook suiker gebruiken om de hoorntjes te laten rechtstaan.
2. Strijk het filodeeg in met wat olijfolie en vouw elk velletje rond een kegelvormpje. Bak de hoorntjes 5 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven. Haal ze meteen als ze uit de oven komen van de vormpjes en laat afkoelen.
3. Vul vier kleine glaasjes voor driekwart met sesamzaadjes. Zet in elk glas een hoorntje, doe er wat raketsla en een of twee reepjes eendenborst in, en werk af met een bolletje asperge-ijs (gebruik hiervoor twee koffielepels).
Tip van de chef
In plaats van sesamzaad kunt u ook suiker gebruiken om de hoorntjes te laten rechtstaan.