Recept
« Terug naar recepten
Hoppelpoppel: aardappel- vleespan
PT30M
Hoppelpoppel: aardappel- vleespan
Een heerlijk hoppelpoppel: aardappel- vleespan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wiebe Andringa
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hoppelpoppel: aardappel- vleespan te bereiden
- Kook de aardappelen, giet af en snij ze in plakjes
- Verhit 50 gr. boter en bak de vleesreepjes +/- 5 min.
- Voeg de uien toe en bak alles mooi bruin en gaar.(uien niet te donker laten worden)
- Neem vlees- uienmengsel uit de pan en hou apart.
- Verhit de rest van de boter en bak de aardappelschijfjes mooi lichtbruin.
- Voeg het vlees- uienmengsel, de augurken, oregano en z&p naar smaak toe.
- Verwarm goed door.
- Klop de eieren los met de koffieroom en z&p.
- Schenk dit mengsel in de pan, laat de eieren stollen zonder nog te roeren en bestrooi rijkelijk met peterselie.
- Verhit 50 gr. boter en bak de vleesreepjes +/- 5 min.
- Voeg de uien toe en bak alles mooi bruin en gaar.(uien niet te donker laten worden)
- Neem vlees- uienmengsel uit de pan en hou apart.
- Verhit de rest van de boter en bak de aardappelschijfjes mooi lichtbruin.
- Voeg het vlees- uienmengsel, de augurken, oregano en z&p naar smaak toe.
- Verwarm goed door.
- Klop de eieren los met de koffieroom en z&p.
- Schenk dit mengsel in de pan, laat de eieren stollen zonder nog te roeren en bestrooi rijkelijk met peterselie.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Serveer de Hoppelpoppel in de pan op tafel en geef er een lekkere salade bij.
Muurke zegt: