KookJij

Hoppelpoppel: aardappel- vleespan

Een heerlijk hoppelpoppel: aardappel- vleespan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wiebe Andringa
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hoppelpoppel: aardappel- vleespan te bereiden

- Kook de aardappelen, giet af en snij ze in plakjes
- Verhit 50 gr. boter en bak de vleesreepjes +/- 5 min.
- Voeg de uien toe en bak alles mooi bruin en gaar.(uien niet te donker laten worden)
- Neem vlees- uienmengsel uit de pan en hou apart.
- Verhit de rest van de boter en bak de aardappelschijfjes mooi lichtbruin.
- Voeg het vlees- uienmengsel, de augurken, oregano en z&p naar smaak toe.
- Verwarm goed door.
- Klop de eieren los met de koffieroom en z&p.
- Schenk dit mengsel in de pan, laat de eieren stollen zonder nog te roeren en bestrooi rijkelijk met peterselie.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Serveer de Hoppelpoppel in de pan op tafel en geef er een lekkere salade bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Muurke

Muurke zegt:
Lijkt me erg lekker en snel klaar, goed om kliekjes op te maken!