KookJij

Hoppin'John

Het is een gerechtdat veel wordt gegeten in Zuid-Oost Amerika (The Carolina's) en het Caraibisch gebied. Het is waarschijnlijk afkomstig uit de keuken van de mensen die als slaaf uit West-Afrika zijn geimporteerd. Tegenwoordig is het een populair gerecht onder de gehele bevolking. Het gerecht is langkorrelige rijst met zwarte of rode bonen. Vroeger werd er spek bij gegeten. Het wordt veel geserveerd tijdens Nieuw Jaar en volgens traditie moet men dan 3 bonen op het bord achterlaten om hiermee geluk, rijkdom en liefde af te dwingen voor het komend jaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hoppin'John te bereiden

  1. Als de Römertopf een halfuur heeft gestaan, dan leeggieten en vullen met rijst, ui, thijm, lombok, knoflook.
  2. Begiet met de kippenbouillon en bepeper en bezout.
  3. Zet de Römertopf met deksel er op in een koude oven en zet hem op 200 graden Celsius.
  4. Laat de rijst 30 minuten koken, maak hem los met 2 vorken en zet hem weer terug in de oven voor 30 minuten.
  5. Haal de topf uit de oven en schep dan de bonen, tomaten, de kokosmelk en het vlees door de rijst.
  6. Zet weet terug in de oven gedurende 30 minuten met deksel er op.
  7. Haal uit de oven en laat de topf 10 minuten rusten.
  8. Met 2 vorken de rijst weer los maken en opdienen op voorverwarmde borden.
  9. Geef er tomaten-komkommer salade bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Als het geen oude rode wijn is, kun je er in principe alles bij drinken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst