Recept
« Terug naar recepten
Huisgerookte tamme eendenborst
PT45M
Huisgerookte tamme eendenborst
Een heerlijk huisgerookte tamme eendenborst recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Huisgerookte tamme eendenborst te bereiden
Snij de huid van de eendenborsten in zeer fijne brunoise.
Bestrooi met zout.
Zet een pan op het vuur en bak de borsten ( 4 Min. ) op de huid, een voor een, mooi krokant zonder vet of olie in de pan.
Steeds het vrijgekomen vet verwijderen.
Zet de rookoven klaar en doe er de rookmot in.
Maak het vuur aan en wacht tot de rookmot begint te smeulen.
Leg de borsten in de oven en sluit het deksel.
De rooksmaak wordt bepaald door de tijd en de temperatuur die ze in de oven verkrijgen.
Laat ze ongeveer 4 minuten in de oven staan.
Haal ze vervolgens uit de oven en leg ze op een bakplaat en gaar ze in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de juiste gaarheid is bereikt.
Laat ze 25 min. rusten alvorens ze te portioneren.
Voor de sherry vinaigrette:
De sherry azijn, olijfolie, walnotenolie, witte wijn en suikerwater vermengen en op smaak brengen met zout en peper.
Voor de salade:
Pijnboompitten in een pan met wat olijfolie goudbruin bakken en meteen zouten.
Daarna op keukenpapier laten uitlekken.
Walnoten met honing in een pan laten karameliseren ( honing niet te heet ).
Daarna af laten koelen.
Witlof schoonmaken ( alle blaadjes losmaken ) en daarna julienne snijden.
Appels schillen en eveneens julienne snijden.
Meng alle ingredienten in een kom en besprenkel met de vinaigrette.
Snij de eendenborsten zo dun mogelijk op de vleesmachine, indien mogelijk in de lengte.
Dresseer mooi op een groot bord naar eigen inzicht.
Bestrooi met zout.
Zet een pan op het vuur en bak de borsten ( 4 Min. ) op de huid, een voor een, mooi krokant zonder vet of olie in de pan.
Steeds het vrijgekomen vet verwijderen.
Zet de rookoven klaar en doe er de rookmot in.
Maak het vuur aan en wacht tot de rookmot begint te smeulen.
Leg de borsten in de oven en sluit het deksel.
De rooksmaak wordt bepaald door de tijd en de temperatuur die ze in de oven verkrijgen.
Laat ze ongeveer 4 minuten in de oven staan.
Haal ze vervolgens uit de oven en leg ze op een bakplaat en gaar ze in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de juiste gaarheid is bereikt.
Laat ze 25 min. rusten alvorens ze te portioneren.
Voor de sherry vinaigrette:
De sherry azijn, olijfolie, walnotenolie, witte wijn en suikerwater vermengen en op smaak brengen met zout en peper.
Voor de salade:
Pijnboompitten in een pan met wat olijfolie goudbruin bakken en meteen zouten.
Daarna op keukenpapier laten uitlekken.
Walnoten met honing in een pan laten karameliseren ( honing niet te heet ).
Daarna af laten koelen.
Witlof schoonmaken ( alle blaadjes losmaken ) en daarna julienne snijden.
Appels schillen en eveneens julienne snijden.
Meng alle ingredienten in een kom en besprenkel met de vinaigrette.
Snij de eendenborsten zo dun mogelijk op de vleesmachine, indien mogelijk in de lengte.
Dresseer mooi op een groot bord naar eigen inzicht.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
bertal zegt:
De recepten wil ik graag
met een ieder delen.
Groetjes Bert