Recept
« Terug naar recepten
Hutspot met pastinaakkroketjes
PT80M
Hutspot met pastinaakkroketjes
Een heerlijk hutspot met pastinaakkroketjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de nieuwe nederlandse keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hutspot met pastinaakkroketjes te bereiden
Pastinaakkroketjes:Schil de pastinaak.rol hem in aluminiumfolie en laat hem ongeveer 25 minuten in de oven poffen.Controleer regelmatig want niet iedere pastinaak wordt even snel gaar.Snijd de gare pastinaak in dikke repen zodat er kroketjes ontstaan.Paneer deze reepjes in bloem,eiwit en paneermeel.Verhit de olie tot 180 graden en frituur hierin de kroketjes.
Hutspot:Was,schil en kook de aardappels,stamp het geheel fijn en voeg de yoghurt toe.Snijd de kool en wortel julienne.rooster in een droge koekenpan de amandelen in 2 minuten goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.Laat ondertussen een grote wok op hoog vuur heet woreden en voeg een scheutje wokolie toe.Wok de kool en wortelreepjes en uienringen tot ze beetgaar zijn.Voeg daarna de kruidenpasta toe en wok 3 minuten.Plaats in een kookring één laag gewokte groenten.daarop een laag aardappelpuree en een tweede laag groenten.Dek af met geroosterde amandelen.Serveer met mango-appelchutney en decoreer met pastinaakkroketjes.
Hutspot:Was,schil en kook de aardappels,stamp het geheel fijn en voeg de yoghurt toe.Snijd de kool en wortel julienne.rooster in een droge koekenpan de amandelen in 2 minuten goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.Laat ondertussen een grote wok op hoog vuur heet woreden en voeg een scheutje wokolie toe.Wok de kool en wortelreepjes en uienringen tot ze beetgaar zijn.Voeg daarna de kruidenpasta toe en wok 3 minuten.Plaats in een kookring één laag gewokte groenten.daarop een laag aardappelpuree en een tweede laag groenten.Dek af met geroosterde amandelen.Serveer met mango-appelchutney en decoreer met pastinaakkroketjes.