Recept
« Terug naar recepten
Hutspot uit de Elzas
PT180M
Hutspot uit de Elzas
Een lekkere variant op de hollandse hutspot, bereid in de oven met vlees, aardappel, wortel en kruiden.
Bereiding
Hoe Hutspot uit de Elzas te bereiden
- Doe de droge witte wijn, de knoflook, de tijm, het blaadje laurier en de geplette peperbolletjes in een aardewerken pot met deksel. Snij het vlees in flinke stukken. Leg het in de marinade. Dek af en zet het 24 uur in de koelkast.
- Vet een hoge ovenschaal met deksel goed in met boter. Schik er, in laagjes, de helft van de uiringen, wortelen, prei en aardappelen in.
- Leg er het vlees bij en dek af met de rest van de groenten. Kruid elke laag met wat peper en zout. Giet er zoveel gezeefde marinade bij tot alles net onder staat.
- Dek af en zet tweeënhalf uur in een warme oven van 200°C.
Harry Löhr zegt:
Alleen moet je dan wel kijken naar de kruiden en tijden denk ik.
Als het een beetje het zelfde werkt als een Slowcooker, dan zal je iets meer moeten kruiden.