Recept
« Terug naar recepten
Huwelijk van scampi's en heilbot
PT20M
Huwelijk van scampi's en heilbot
Een heerlijk huwelijk van scampi's en heilbot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
visrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Huwelijk van scampi's en heilbot te bereiden
Smelt wat boter en stoof daarin de scampi's tot ze mooi roze zijn, pel ze vervolgens en zet ze apart. Stoof in dezelfde pan het bosuitje, de sjalot en knoflook tot dit mooi glazig wordt. Voeg de scampi's weer toe en blus af met een scheutje sherry, laat even inkoken. Giet de visbouillon bij het gerecht en breng aan de kook. Roer er de tomatenpuree en de ketchup door.Werk af met de room en wat sambal en laat al roerend inkoken tot saus dikte. Schik op elk bord wat gerookte heilbot (in krulletjes) en verdeel er de scampi's rond, versier met wat verse peterselie.