Recept
« Terug naar recepten
Iers smoorgerecht
PT120M
Iers smoorgerecht
Een heerlijk iers smoorgerecht recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
anne wilson
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Iers smoorgerecht te bereiden
Oven voorverwarmen op 180 graden c.
Bereidingswijze
Overtollig vet en pezen verwijderen van het vlees en dit in blokjes van 2 cm. snijden. Olie verhitten in een pan met dikke bodem. Vlees in porties op matig vuur snel braden tot het bruin is. op keukenpapier laten uitlekken. Spek in de pan doen. Op matig vuur bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Vlees en spek samen met wortels, uien, champignons en tijm in een ovenschaal met een inhoud van 1,5 l. leggen. Bloem, wijn en bouillon mengen en gladroeren. Over het vlees en de groenten gieten. Afdekken (met b.v. alu folie) en 1 1/2 uur stoven in de oven tot het vlees mals is.
Bereidingswijze
Overtollig vet en pezen verwijderen van het vlees en dit in blokjes van 2 cm. snijden. Olie verhitten in een pan met dikke bodem. Vlees in porties op matig vuur snel braden tot het bruin is. op keukenpapier laten uitlekken. Spek in de pan doen. Op matig vuur bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Vlees en spek samen met wortels, uien, champignons en tijm in een ovenschaal met een inhoud van 1,5 l. leggen. Bloem, wijn en bouillon mengen en gladroeren. Over het vlees en de groenten gieten. Afdekken (met b.v. alu folie) en 1 1/2 uur stoven in de oven tot het vlees mals is.
L. Stefanissin zegt: