Recept
« Terug naar recepten
Ierse aardappelsoep
PT45M
Ierse aardappelsoep
Een heerlijk ierse aardappelsoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ierse aardappelsoep te bereiden
Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes.Schil en snipper de ui en fruit deze glazig in de boter.Voeg de stukjes aardappel toe en daarna de bouillon.Laat alles koken tot de aardappels gaar zijn (30 min.)Pureer de inhoud van de pan en voeg de room toe.Voeg naar smaak wat peper en/of zout toe.Verhit de soep maar laat deze niet meer koken.Bestrooi de soep met de geknipte bieslook.Bak de plakken bacon in een droge koekepan knapperig.Verkruimel de bacon met een vork en strooi het op de soep.
Je maakt het helemaal compleet als je er gebraden gehaktballen,gebakken sausijsjes bij eet.Doe ze bij de soep en je krijgt een lekkere maaltijdsoep van.
Je maakt het helemaal compleet als je er gebraden gehaktballen,gebakken sausijsjes bij eet.Doe ze bij de soep en je krijgt een lekkere maaltijdsoep van.