KookJij

IJsbergsla gevuld met krieltjessalade

Een heerlijk ijsbergsla gevuld met krieltjessalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie: 450 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tip Culinair 2003
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe IJsbergsla gevuld met krieltjessalade te bereiden

De krieltjes in een beetje water ong. 10 a 12 minuten koken tot gaar of volgens kookvoorchriften op het zakje. Ze moeten wel heel blijven. Afgieten en wat af laten koelen en zo nu en dan omschudden.
De lelijke buitenste bladeren van de kropsla verwijderen.
Halveer dan de krop sla in de lengte.
Verwijder van elke helft het binnenste van de krop zodat je 2 bakjes hebt en je de krop kunt vullen. De blaadjes die je verwijderd hebt moet je in reepjes snijden.
In een kom meng je nu de slareepjes + de rode ui + de rucola + de appel + de krieltjes + dressing naar smaak.
Verhit 0,5 el olie in een de koekenpan en bak hierin de rauwe ham in ong. 2 minuten tot krokant.
Leg elk slabakje op een bord, vul ze met de krieltjessalade, verdeel de ham er mooi over en eventueel nog wat dressing.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

De appel vlak vóór het mengen snijden zodat die niet bruin wordt of anders wat citroensap erover.
i.p.v. rucola kun je bijv. veldsla nemen.
i.p.v. rauwe ham kun je Milnerkaas of andere dieetkaas gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst