Recept
« Terug naar recepten
IJsflensjes met bramenportsaus
PT30M
IJsflensjes met bramenportsaus
Een heerlijk ijsflensjes met bramenportsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJsflensjes met bramenportsaus te bereiden
Klop met de mixer het bakmeel, de melk, wat zout en de eieren door elkaar.
Verhit in een kleine pan een beetje boter en bak minimaal 12 flensjes van het beslag. Laat de flensjes afkoelen.
Laat het slagroomijs een beetje zacht worden buiten de vriezer (of in de magnetron op ontdooistand) en doe deze in een spuitzak met een groot glad spuitmondje.
Spuit een dikke streep slagroomijs in het midden van een flensje en rol deze op.
Pak het flensje in in huishoudfolie en leg deze in de vriezer. Herhaal dit totdat u 12 gevulde flensjes hebt.
Eventueel kunt u de spuitzak tussendoor even in de vriezer leggen als het ijs te ver ontdooid.
Haal de roomijsflensjes uit de vriezer, pak ze uit en verdeel ze over 6 grote borden en laat ze iets ontdooien.
Maak ondertussen de saus. Houdt een handje bramen apart voor de garnering. Doe de rest van de bramen met de port en de suiker in een steelpannetje en prak de bramen met een vork fijn (of pureer het geheel met de staafmixer).
Verwarm het geheel ongeveer 2 minuten zachtjes in het pannetje. Schenk de warme bramensaus over de flensjes.
Leg de achtergehouden bramen in de saus. Garneer het geheel met een toef slagroom en evt. een bolletje slagroomijs.
Verhit in een kleine pan een beetje boter en bak minimaal 12 flensjes van het beslag. Laat de flensjes afkoelen.
Laat het slagroomijs een beetje zacht worden buiten de vriezer (of in de magnetron op ontdooistand) en doe deze in een spuitzak met een groot glad spuitmondje.
Spuit een dikke streep slagroomijs in het midden van een flensje en rol deze op.
Pak het flensje in in huishoudfolie en leg deze in de vriezer. Herhaal dit totdat u 12 gevulde flensjes hebt.
Eventueel kunt u de spuitzak tussendoor even in de vriezer leggen als het ijs te ver ontdooid.
Haal de roomijsflensjes uit de vriezer, pak ze uit en verdeel ze over 6 grote borden en laat ze iets ontdooien.
Maak ondertussen de saus. Houdt een handje bramen apart voor de garnering. Doe de rest van de bramen met de port en de suiker in een steelpannetje en prak de bramen met een vork fijn (of pureer het geheel met de staafmixer).
Verwarm het geheel ongeveer 2 minuten zachtjes in het pannetje. Schenk de warme bramensaus over de flensjes.
Leg de achtergehouden bramen in de saus. Garneer het geheel met een toef slagroom en evt. een bolletje slagroomijs.