Recept
« Terug naar recepten
IJsgekoelde koffietaart
PT75M
IJsgekoelde koffietaart
Een heerlijk ijsgekoelde koffietaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
kookhoek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJsgekoelde koffietaart te bereiden
Klop de eierdooiers en de suiker gedurende 3 minuten tot het mengsel goed schuimig is
Giet er de hete koffie bij en klop nog 1 minuut
Laat alles al roerend indikken op een zacht vuur, zorg ervoor dat het mengsel onder het kookpunt blijft
Laat daarna 30 minuten afkoelen in de koelkast
Klop de eiwitten stevig en schep onder het koffiemengsel.
Klop ook de room stevig en voeg deze aan het mengsel toe
Bedek de bodem van een springvorm met een doorsnede van 20 cm met een laag cakesneden van 1 cm dik
Bevochtig de cake lichtjes met de Baileys
Schep er het koffiemengsel over
Dek af en zet een nacht in de diepvriezer
Haal 30 minuten op voorhand uit de diepvries
Steek met een mes langs de rand en haal de ijstaart uit de vorm
Schik ze op een schotel met de cake naar beneden
Bestrooi met chocoladeschilfers
Giet er de hete koffie bij en klop nog 1 minuut
Laat alles al roerend indikken op een zacht vuur, zorg ervoor dat het mengsel onder het kookpunt blijft
Laat daarna 30 minuten afkoelen in de koelkast
Klop de eiwitten stevig en schep onder het koffiemengsel.
Klop ook de room stevig en voeg deze aan het mengsel toe
Bedek de bodem van een springvorm met een doorsnede van 20 cm met een laag cakesneden van 1 cm dik
Bevochtig de cake lichtjes met de Baileys
Schep er het koffiemengsel over
Dek af en zet een nacht in de diepvriezer
Haal 30 minuten op voorhand uit de diepvries
Steek met een mes langs de rand en haal de ijstaart uit de vorm
Schik ze op een schotel met de cake naar beneden
Bestrooi met chocoladeschilfers