Recept
« Terug naar recepten
IJsje van thee, appel en gember
PT323M
IJsje van thee, appel en gember
Een heerlijk ijsje van thee, appel en gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
323 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
55 kCal energie
13 Gram koolhydraten
13 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJsje van thee, appel en gember te bereiden
Schenk kokend water in een theepot en laat 5 minuten staan.
Laat de groene thee samen met een paar plakjes verse gember circa 3 minuten trekken.
Voeg de vloeibare honing en het citroensap toe.
Laat verder afkoelen en verwijder de zakjes en de gember.
Snijd 6 flinterdunne schijven van de appel.
Verdeel de appelschijven over de ijsvormpjes en vul aan met de thee.
Zet in de vriezer en laat in circa 5 uur bevriezen.
Laat de groene thee samen met een paar plakjes verse gember circa 3 minuten trekken.
Voeg de vloeibare honing en het citroensap toe.
Laat verder afkoelen en verwijder de zakjes en de gember.
Snijd 6 flinterdunne schijven van de appel.
Verdeel de appelschijven over de ijsvormpjes en vul aan met de thee.
Zet in de vriezer en laat in circa 5 uur bevriezen.