Recept
« Terug naar recepten
Ijstaart met advokaat
PT40M
Ijstaart met advokaat
Een heerlijk ijstaart met advokaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ijstaart met advokaat te bereiden
Besmeer de biskwietjes dun met jam en bekleed hiermee de bodem van de springvorm. Klop de slagroom lobbig met de suiker en schep de advocaat erdoor. Besprenkel de lange vingers met de koffie.
Schep een laag slagroom over de koekjes, leg er een laag lange vingers op en schep dan de rest van de slagroom erover. Druk ten slotte de chocolade-meringues op de bovenkant van de slagroom en bestrooi de ijstaart met de chocoladerasp. Zet de ijstaart minimaal 2-3 uur in de diepvries.
Tip: 'Zet de taart in de vriezer en vlak voor de visite komt, haalt u 'm eruit.'
Schep een laag slagroom over de koekjes, leg er een laag lange vingers op en schep dan de rest van de slagroom erover. Druk ten slotte de chocolade-meringues op de bovenkant van de slagroom en bestrooi de ijstaart met de chocoladerasp. Zet de ijstaart minimaal 2-3 uur in de diepvries.
Tip: 'Zet de taart in de vriezer en vlak voor de visite komt, haalt u 'm eruit.'
yvonne postema zegt:
maak hem met kerst weer