Recept
« Terug naar recepten
IJstaartje met frambozensaus
PT70M
IJstaartje met frambozensaus
Een heerlijk ijstaartje met frambozensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJstaartje met frambozensaus te bereiden
Verwarm een oven voor tot 175º C. Bedek een bakplaat met bakvast papier. Doe voor het biscuitdeeg de eieren en de automatensuiker in een pan en klop het au bain marie tot het wit en romig is. Neem de pan uit het bad en blijf kloppen tot het is afgekoeld. Roer er dan de gesmolten boter bij en spatel er de gezeefde bloem door. Strijk het deeg over het bakvast papier uit tot 1 cm dikte. Bak het deeg in de voorverwarmde oven in ca 10 minuten af. Laat het deeg dan ondersteboven, zonder papier, afkoelen
Voeg voor het frambozen-ijs Voeg bij de frambozenpuree wat suiker toe om het zure eraf te halen. Klop de room half stijf. Spatel de room én de yoghurt door de puree en draai er in de sorbetière een stevig ijs van. Steek 14 rondjes van 8 ½ cm Ø uit het biscuit (zie boven). Leg op elk rondje een halve bol van 7 cm Ø frambozen-ijs en zet deze onmiddellijk in de vriezer.
Breng voor het Italiaans schuim 11/2 dl water met de suiker aan de kook. Laat het zachtjes doorkoken tot u de temperatuur van 110º C hebt bereikt. Haal de pan van het vuur. Klop de eiwitten en de poedersuiker stijf en giet er, al kloppend, met een dun straaltje de warme suikerstroop bij. Blijf kloppen tot de massa koud is.
Voeg voor de frambozen-saus wat suiker aan de frambozenpuree toe om het zure eraf te halen. Voeg de frambozenlikeur toe en zet de saus in de koeling.
Voorzie een spuitzak met een spuitmondje van 6 mm Ø en vul die met het Italiaanse schuim. Neem het ijs uit de vriezer en dek het geheel af met een laagje schuim door middel van een mes. Bezet deze laag over de gehele buitenkant met toefjes schuim uit de spuitzak, ook op de biscuit rondjes.
Zet alles weer 15 minuten terug in de vriezer. Net voor het uitserveren de taartjes met een brander van een goudgeel kleurtje voorzien.
Serveren
Snijd de taartjes verticaal doormidden en zet de helften in een V-vorm midden op de koude borden. Schep wat saus vanaf de binnenkant van de V naar buiten, alsof deze eruit loopt. Leg er een chocolade blaadje bij en bestrooi het geheel met poedersuiker.
Voeg voor het frambozen-ijs Voeg bij de frambozenpuree wat suiker toe om het zure eraf te halen. Klop de room half stijf. Spatel de room én de yoghurt door de puree en draai er in de sorbetière een stevig ijs van. Steek 14 rondjes van 8 ½ cm Ø uit het biscuit (zie boven). Leg op elk rondje een halve bol van 7 cm Ø frambozen-ijs en zet deze onmiddellijk in de vriezer.
Breng voor het Italiaans schuim 11/2 dl water met de suiker aan de kook. Laat het zachtjes doorkoken tot u de temperatuur van 110º C hebt bereikt. Haal de pan van het vuur. Klop de eiwitten en de poedersuiker stijf en giet er, al kloppend, met een dun straaltje de warme suikerstroop bij. Blijf kloppen tot de massa koud is.
Voeg voor de frambozen-saus wat suiker aan de frambozenpuree toe om het zure eraf te halen. Voeg de frambozenlikeur toe en zet de saus in de koeling.
Voorzie een spuitzak met een spuitmondje van 6 mm Ø en vul die met het Italiaanse schuim. Neem het ijs uit de vriezer en dek het geheel af met een laagje schuim door middel van een mes. Bezet deze laag over de gehele buitenkant met toefjes schuim uit de spuitzak, ook op de biscuit rondjes.
Zet alles weer 15 minuten terug in de vriezer. Net voor het uitserveren de taartjes met een brander van een goudgeel kleurtje voorzien.
Serveren
Snijd de taartjes verticaal doormidden en zet de helften in een V-vorm midden op de koude borden. Schep wat saus vanaf de binnenkant van de V naar buiten, alsof deze eruit loopt. Leg er een chocolade blaadje bij en bestrooi het geheel met poedersuiker.