Recept
« Terug naar recepten
Ikan djahé (gebakken vis)
PT60M
Ikan djahé (gebakken vis)
Een heerlijk ikan djahé (gebakken vis) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ikan djahé (gebakken vis) te bereiden
Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.
Snijd de vis in stukken.
Fruit in wat olie de uien, knoflook en djahé goudbruin.
Roer er dan de lomboks (in ringetjes gesneden) en de citroenschil er door heen, tevens de laos, citroensap, gula djawa, ketjap en het zout erdoor roeren.
Bak de blokjes vis in hete olie en laat ze eventjes uitlekken op een stukje keukenrol.
Leg de mooie stukjes gebakken vis op een platte schaal en giet dan het kruidenmengsel over de stukjes vis.
Snijd de vis in stukken.
Fruit in wat olie de uien, knoflook en djahé goudbruin.
Roer er dan de lomboks (in ringetjes gesneden) en de citroenschil er door heen, tevens de laos, citroensap, gula djawa, ketjap en het zout erdoor roeren.
Bak de blokjes vis in hete olie en laat ze eventjes uitlekken op een stukje keukenrol.
Leg de mooie stukjes gebakken vis op een platte schaal en giet dan het kruidenmengsel over de stukjes vis.