Geef er rijst bij met sambal en een tomaten / ketimun salade.
Krupuk
NOOT:
Ikan = vis
mangoet = slaat op de gele kunyit - klappersaus
ketimun = komkommer
Recept
« Terug naar recepten
Ikan Mangoet
PT45M
Ikan Mangoet
Een heerlijk ikan mangoet recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1947
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ikan Mangoet te bereiden
1).Bak de vis al dente in de boter, dwz de vis mag net niet helemaal gaar zijn.
2).Draai van de ingrediënten een homogene boemboe.
3).Fruit de boemboe al roerend aan gedurende minstens 5 minuten.
4),Doe dan de santen er bij en de purutblaadjes en breng de saus aan de kook.
5).Zet de voorgebakken vis er in en laat die 2 minuten aan elke kant even mee koken.
6).Dan vis er uit en warm houden, terwijl we de saus verder iets inkoken.
2).Draai van de ingrediënten een homogene boemboe.
3).Fruit de boemboe al roerend aan gedurende minstens 5 minuten.
4),Doe dan de santen er bij en de purutblaadjes en breng de saus aan de kook.
5).Zet de voorgebakken vis er in en laat die 2 minuten aan elke kant even mee koken.
6).Dan vis er uit en warm houden, terwijl we de saus verder iets inkoken.