Recept
« Terug naar recepten
In kerriesaus gestoofde kip en fruit
PT30M
In kerriesaus gestoofde kip en fruit
Een heerlijk in kerriesaus gestoofde kip en fruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ramon beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In kerriesaus gestoofde kip en fruit te bereiden
Kook de rijst. Breng de kip op smaak met zout en peper en bak het in een mengsel van olie en boter aan beide zijden mooi bruin. Bak in een andere pan het fruit aan in een beetje olie. Voeg het kerriepoeder toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk, voeg de gembersiroop en vissaus toe en leg de kip erbij. Laat het vlees 5 minuten meestoven.
Maak met een kopje een mooi hoopje rijst midden op een diep bord. Schep er wat kip en fruit op en druppel de saus erover. Garneer met koriander.
Maak met een kopje een mooi hoopje rijst midden op een diep bord. Schep er wat kip en fruit op en druppel de saus erover. Garneer met koriander.